Hozzáállás kérdése

Coachosan, kócosan - www.attitudcoaching.hu

Nők a liftben, és liften kívül, avagy lift your spirit!

2017. szeptember 28. 14:18 - Cene Judit

Múltkor kérdezte tőlem egy kolléga, hogy mi a specifikációm coachként. A helyzet klasszikus elevator pitch volt, amikor egy liftútnyi időd, azaz kb. 30 mp-ed van arra, hogy néhány mondatban prezentáld magad egy idegen embernek, bemutasd, amivel foglalkozol. Meglepő módon, ennél rövidebb idő alatt bukott ki belőlem a válasz, egy olyan szóösszetétel, amit ha pár éve valaki más szájából hallok, biztosan cinikusan vigyorogtam is volna mellé. Azt bírtam ugyanis felelni, hogy női életvezetési kérdésekkel foglalkozom, női coach vagyok.

Amikor fél éve elindítottam a vállalkozásomat és ezt az oldalt a blogommal, direkt nem határoztam meg semmilyen konkrét területet vagy kizárólagosságot, mert időt akartam adni magamnak, hogy belülről érjen meg az, amit a legszívesebben csinálok, amiben hiteles tudok lenni. Illetve azt is gondoltam, hogy „ki fogja dobni a gép”, azaz, ha szívből és legjobb tudásom szerint végzem a munkám, rövid idő után látni fogom, milyen életterületek segítésében vagyok a leginkább otthon, mely témákban tudok az ügyfeleimnél a leggyorsabban és leghatékonyabban eredményeket elérni.

Annak ellenére, hogy nemtől és kortól függetlenül, mind magánéleti úgy karriert érintő kérdésekben kerestek meg emberek az elmúlt időszakban, mostanra azt mondhatom, hogy leginkább a női élet kihívásainak kezelésére szakosodtam. A női életciklus különböző problémáinak feldolgozásában tudok segíteni, a személyes önmegvalósításban, a tehetség- és örömalapú munkairány megtalálásában, a család-karrier közötti egyensúly megtalálásában. A beépült hitrendszeri minták, a tudattalanba íródott és onnan előhívott női nemi szerepek miatt nagyon sok nő szenved. Főleg, ha ezek a minták önkorlátozó hiedelmekké fajultak az évek során, és elbújtak mögöttük a valós vágyak, célok, kompetenciák.

Minden életciklus más-más kérdést vet fel, de mindegy, hogy karrierválasztásról, párkeresésről, válásról, újrakezdésről, párkapcsolati problémákról beszélünk, mindegyiket áthatja az, hogy nőként hogyan tudunk kiteljesedni, hogyan tudjuk jól megélni a nőiségünket a mindennapok során. Az asszertív kommunikációt (ami sokat segít a férfiakkal történő hatékonyabb kommunikációban is), a játszmák nélküli kapcsolatok fenntartását, a stressz kezelést is tanulni lehet, ebben is segítek.

Várlak szeretettel, ha

  • női énképedet szeretnéd fejleszteni
  • szeretnéd a saját erőforrásaidat megismerni, megtanulni őket jól használni
  • hosszú idő óta vársz valami normális pasira, de elképzelésed sincs miért mindig a pernahejderek/családosok/kisfiúk találnak meg
  • keresed az önbizalmad, és vele együtt egy épkézláb párkapcsolatot is
  • párkapcsolati problémáid vannak, meggyőződésed, hogy a fickód egy másik bolygóról származik
  • életszervezési készségeikben szeretnél fejlődni: önmenedzsment, személyes imidzs, személyes hatékonyság, időgazdálkodás, pénzügyi dilemmák stb.
  • női vezető vagy, keresed az egyensúlyt a munkád és a magánéleted között
  • újrakezdő vagy, válás/szakítás után vennél egy nagy levegőt, újból munkába álláson töröd a fejed
  • a munkahelyeden a motivációd a nullához korrelál
  • karriert váltanál, de számos dologban bizonytalan vagy
  • kismama vagy és úgy érzed kissé eltévedtél az anya-feleség-nő bermuda háromszögben

 

17cd2a2833d126fb1cee65a1d922b789.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozzaallaskerdese.blog.hu/api/trackback/id/tr5412909070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása